ג'יימי פייג' ובעלה, בן, דנו בינם לבין עצמם האם לאסוף ולשמר את הדם הטבורי של העובר שבבטנה של ג'יימי זמן קצר לפני הלידה, והחליטו כי אם לא יעשו זאת, הם עלולים להחרט על כך. "הרפואה מתקדמת כל כך מהר. מי יודע מה יהיה כשילדתנו תגדל והאם היא תזדקק לזה", אומרת פייג', "זהו גיבוי רפואי אדיר שיכול להיות לנו". התברר כי משפחת פייג' צדקה לגמרי בהחלטתם לבצע איסוף ושימור דם טבורי. פייג' עברה הריון תקין, ובתה הארלו נולדה בריאה לחלוטין, בחודש מרץ 2008. אך לאחר שבועיים, הבחינו ההורים כי ילדתם בוכה הרבה. הייתה זו רק ההתחלה.
"אמרו לנו שזה כנראה רק colic, (קדדת, עוויות של הבטן), ושכדאי להחליף את תחליף החלב שלה, ולהניח אותה בצורה שונה במיטתה" מספרת פייג'. "בתחילה חשבתי שזה נכון. ניסינו 6 או 7 סוגים שונים של תחליפי חלב, אך היא עדיין החזיקה את בטנה… פשוט לא הייתה לי היכולת לשים את האצבע על הבעיה עצמה". בגיל שלושה חודשים, בטנה של הארלו התנפחה, והחיתולים שלה נותרו יבשים כל הזמן. בחדר המיון, בדיקות נוספות הראו כי גידול בגודל ענב חסם את הכליות שלה. ביופסיה מהגידול נשלחה למספר מעבדות פתולוגיות.
ארבע תשובות שונות התקבלו- כולם קבעו שמדובר בסוג של סרטן, אך אף מעבדה לא יכלה לקבוע בוודאות איזה סוג. הרופאים היו חסרי אונים ולא ידעו כיצד לטפל במחלה. מספר אונקולוגים קבעו כי מדובר בסוג סרטן הדומה לסרטן במח, ולכן החליטו על טיפול דומה, באמצעות כימותרפיה. בני הזוג, שחששו שטיפול כימותרפי עלול להחמיר את מצבה של בתם, שאלו את הרופאים לגבי שימוש בתאי גזע ממקור דם טבורי. הרופאים היו מופתעים לגלות שההורים שמרו לבתם דם טבורי בלידתה. לאחר שלושה סבבי כימותרפיה, החליטו הרופאים שהגידול קטן דיו על מנת לנתח, אך כאשר ביצעו את הניתוח הופתעו לגלות שהגידול נעלם כליל. הוריה כמובן היו מאושרים, אך היות והגידול היה כה אלים, הרופאים רצו בכל זאת לבצע השתלה של תאי גזע על מנת שהגידול לא יחזור. עם זאת, הארלו נזקקה להשתלה כפולה (שתי מנות תאי גזע). לאחר חמישה ימים מתישים בהם קיבלה הארלו טיפולי כימותרפיה חזקים מאוד על מנת להרוס את תאי מערכת החיסון שלה, בוצע הסבב הראשון של השתלת תאי הגזע. לאחר ששהתה בבידוד והתאוששה, בוצע סבב נוסף, בו השתמשו גם מתאי גזע שנלקחו מדמה של הארלו לפני סבבי הטיפולים. היתרון הגדול בטיפול זה הינו שאין סיכוי לדחיית השתל היות ומדובר בשתל עצמי. בפברואר 2009 שוחררה הארלו מבית החולים, כשהיא כמעט בת שנה. הוריה נאלצו ללמד אותה מחדש כיצב לאכול אוכל מוצק לאחר שלא יכלה לאכול תקופה ארוכה. ביוני 2009 הארלו הפסיקה את כל הטיפולים התרופתיים, ובספטמבר הורשתה ללכת למעון יום. משמאל- הארלו בתקופת המחלה. מימין- הארלו כיום. כיום, הארלו היא ילדה בריאה בת שלוש, ללא שום זיכרון של המחלה. היא פעילה ומשתוללת כשאר הילדים בני גילה. "אני רוצה לומר לכל ההורים לשמר את הדם הטבורי של ילדיהם" אומרת פייג'. "זה יכול לתת לילדכם הזדמנות מדהימה לחיים". תאי הגזע שבדם הטבורי נאספים מייד לאחר הלידה בתהליך פשוט וקצר שאינו כרוך בכאב או חוסר נוחות לילוד. מדובר בתאים ראשוניים הנודדים בגוף למקום הפגוע ויכולים להתמיין לרקמה חדשה ובריאה. היות ומדובר בתאים של תינוק שזה עתה נולד, הם לא נחשפו לכימיקלים, וירוסים וגורמים סביבתיים אחרים. מעבר למחלות המטופלות כיום ע"י תאי גזע, חוקרים בוחנים את השימוש בתאי גזע לטיפול במחלות נוירולוגיות, פגיעות מוחיות, סכרת נעורים ומחלות לב- וזה רק קצה הקרחון.
https://www.foxnews.com/health/cord-blood-cures-babys-grapefruit-sized-tumor
אתר מונגש
אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.
סייגי נגישות
למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר
נגישות העסק
העסק מונגש לבעלי מוגבלויות, כולל מעליות ומעברים עם עבירות לכיסא גלגלים, וחניה לנכים.רכיב נגישות
באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.